Familjen Levin på Fåglarö 1:21 i juni 2019

Familjen Levin på Fåglarö 1:21 i juni 2019

2019-07-08 - Farväl till Fåglarö, en hälsning från Inga och Gustaf Levin

En liten sammanfattning över en härlig tid på Fåglarö.

Det har passerat 57 år sedan juni 1962 då familjen Levin köpte tomten Fåglarö 1:21. Gustaf skulle fylla 11 år och storebror Anders var 4 år äldre. Det var många underbara somrar som tillbringades på Mörholmen tillsammans med familj och vänner. 1981 tog Gustaf med familj över fastigheten, och då familjen raskt ökade i storlek med tre barn, byggde vi redan första sommaren till huset, så vi kunde få rum allesammans, farföräldrarna och barnbarnen.

Vi har upplevt många fantastiska somrar på detta ljuvliga ställe och har trivts så bra, det har varit en ynnest att få uppleva ett sådant fint paradis som detta. Tänker tillbaka på alla utflykter man gjort ut i skärgården, fiske, blåbärs- och svampplockning, bastubad, vattenskidåkning, att gå ner till bryggan och ta ett morgondopp, bada bastu sent på kvällen i augusti och titta upp på den magnifika stjärnhimlen mm. Man njuter då man går ut i skogen och hör fågelsången, bofinken och koltrasten, ser havsörnen i skyn, flugsnapparna som flyger ut och in i sin holk och alla sjöfåglar. Ibland har det förstås varit kämpigt, bara det att man måste transportera allt man behöver från fastlandet, underhållet på huset, emellanåt ruskväder och kyliga somrar mm. Men i det stora hela har det bara varit bra och man tenderar att glömma det som varit tufft.

Men nu är det dags för oss att gå vidare, att säga adjö till detta underbara ställe och låta det bli till glädje för andra. Vi är friska och krya och inte allt för lastgamla, men nu får ändå yngre krafter ta vid. Våra barn är spridda över landet och har svårt att fortsätta förvalta vår pärla, och det var inte utan sorg och vemod som vi till slut kom fram till att vi skulle sälja landet.

Den 1 juli blev det så nya ägare till Mörholmen 21 och vi hoppas de kommer att trivas lika bra som vi har gjort under alla år och vill hälsa dem välkomna till Fåglarö, och till Mörholmen och önska dem lycka till.

En del av er här på Fåglarö har ju precis som vi varit med från ”början” och är inne på andra eller tredje generationen som ägare, andra har haft lyckan att få komma hit på senare år. Vi vill tacka alla för den tid vi har fått den stora glädjen att vara era grannar då vi haft detta härliga ställe och önskar er en riktigt härlig sommar

Med många hälsningar,

Inga och Gustaf Levin med familj

Fåglarö 1:21

1962 –> juni 2019

Lite smått och gott om Fåglarö och trakten runt omkring

john.jpg

Vi är säkert många, särskilt ni som bott lite längre på våra vacka öar, som har spännande historier att berätta om Fåglarö och dess omgivningar. Skicka in ditt material till oss så publicerar vi det här. Du kan skicka till vem som helst i styrelsen!

Vi börjar med en historia av Gits Olsson som under många år bodde på Fåglarö, historien om John på Fåglarö! Eftersom vi inte har så mycket lagringsutrymme här på vår egen hemsidas databas får ni länken till histiorien!

http://www.gitsolsson.se/Reportage/john_pa_faglaro.htm